Tárkonyos csirkeraguleves

A ragulevesek királynője számomra a tárkonyos csirkeraguleves. Ez a örök kedvenc, így szinte minden 2. héten elkészítem. Egyszerűen nem tudom megunni. Nagyon hamar elkészül, és különleges íze van.

Hozzávalók

  • fél dl olaj
  • 10 dkg bacon
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • 4 db babérlevél
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • tárkony
  • só, bors

Elkészítés

A bacont pirítsuk le az olajon, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Míg a hagyma és a szalonna pirul, daraboljuk össze a zöldségeket, majd a borsóval együtt adjuk a szalonnás hagymához. Pirítsuk tovább. Ez idő alatt vágjuk apró kockára a csirkemellet, és adjuk a zöldségekhez. Mehet bele a babérlevél, a tárkony, a só, bors. Öntsük fel vízzel. 10-15 perc múlva adjunk hozzá 1 evőkanál mustárt, illetve a fél citrom levét. Főzzük addig, amíg a hús, és a zöldségek megpuhulnak. A tejfölt keverjük el a liszttel, majd adjunk a leves levéből a tejfölhöz, így kiegyenlítve a hőt. Habarjuk be a levest, és öntsük bele a tejszínt is.