Tejszínes gombás update penne csirkemell csíkokkal

Sajnos imádom a tésztákat. A tészták közül is elsősorban a tejszínes tészták a kedvenceim. Gyakorlatilag bármivel tálalhatják, mert mindenevő vagyok. Különös kedvenceim a carbonara spagetti, gombás penne, spenótos tészta, de sorolhatnám még sokáig, mert tényleg bármi jöhet. Most szénhidrát-csökkentett tésztával készítettem el, így még bűntudatot sem éreztem, amikor fogyasztottam.

Hozzávalók

  • 1 csomag Norbi Update penne tészta
  • 4-5 szelet bacon szalonna
  • pici olaj
  • fél csirkemell
  • 2 db gomba
  • apróra vágott bazsalikom
  • só, bors
  • 4 dl tejszín
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés

Főzzük ki a tésztát. A bacon-t vágjuk apróra, majd pici olajon kezdjük el pirítani. A gombát tisztítsuk meg, majd adjuk a szalonnához, és jól pirítsuk le. A csirkemellet vágjuk apró kockára, majd ezt is tegyük a gombás szalonnához. Süssük együtt kis ideig, majd sózzuk, borsozzuk, apróra vágott bazsalikommal ízesítsük. Lehetőleg friss bazsalikomot használjunk, ha ez nincs, akkor inkább hagyjuk ki, a szárított bazsalikom nem az igazi. Öntsük fel tejszínnel, majd a füstölt sajtot is reszeljük bele. Ez nagyon jó ízt fog adni a tésztánknak, és jobban be is sűrűsödik. Főzzünk belőle sűrű mártást. Nem kell megijedni, ha picit folyósabb marad. Végül öntsük bele az elkészült tésztánkat, jól forgassuk össze. Ilyen egyszerűen lehet isteni ebédet, vacsorát készíteni.