Elkészítés
Az alap piskóta receptem alapján süssünk 2 tojásos piskótát egy kb. 18 cm-es tortaformában. Hűtsük ki teljesen. Amíg a piskóta sül, főzzünk le egy 2 személyes kávét, majd öntsönk bele egy evőkanál rumaromát. Hűtsük ezt is ki. Amíg minden alkotórész hűl, készítsük el a krémet. A krémhez a tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét. Adjuk hozzá a maradék rumaromát is. A fél dl vizet melegítsük fel, majd keverjük csomómentesre a zselatinnal. A mascarponés krémből adjunk hozzá egy evőkanállal a hőkiegyenlítés végett, majd az egészet keverjük össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a zselatinos, mascarponés krémmel. A tortaformába tegyük vissza a piskótát, majd egy ecsettel kenjük meg kávéval. Ne áztassuk el, csak kenjük meg vékonyan. Erre kanalazzunk a krémből, majd szitáljunk rá kakaóport. A babapiskótát mártsuk a kávéba, majd nyomkodjuk bele a krémbe. A piskótát függőlegesen fektessük a krémre, hogy a szeletelésnél szép legyen. A piskótára megint krém, kakaópor, babapiskóta és végül krém. Hagyjuk legalább 1 napot állni, hogy jól megdermedjen. Vegyük le a tortakarikát, majd a tejszínnel díszítsük a tetejét, illetve az oldalát. Dióval szórjuk körbe az oldalát, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral.