Töltött burgonya

Édesanyám specialitása ez az étel. Bevallom nekem még soha nem sikerült úgy, mint neki, de talán így a jó. Így mikor hazautazom, mindig szerepel a kedvencek között, amivel várhat haza. Azért ennek ellenére én is gyakran készítem. 

 

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kanál zsemlemorzsa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • krumpli

Elkészítés

A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és a belsejét vájjuk ki. Rakjuk tepsibe, majd sózzuk jó alaposan. A darált húst kavarjuk össze a hozzávalókkal, és halmozzuk a krumpli mélyedéseibe. Alufóliával fedjük le, pici vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített sütőbe körülbelül 45 percre, hogy a krumpli a fólia alatt megpuhuljon. Vegyük le a fóliát, öntsünk kicsi olajat a tepsibe, majd süssük lassabban további 20 percig. A tejfölt keverjük ki a majonézzel, és rakjuk a darált hús tetejére. Az olajat folyamatosan pótoljuk, ne égjen le a krumpli. Süssük ropogósra a krumplikat, és aranybarnára a majonézes tejfölt.