Töltött burgonya
Édesanyám specialitása ez az étel. Bevallom nekem még soha nem sikerült úgy, mint neki, de talán így a jó. Így mikor hazautazom, mindig szerepel a kedvencek között, amivel várhat haza. Azért ennek ellenére én is gyakran készítem.
Hozzávalók
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kanál zsemlemorzsa
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- krumpli
Elkészítés
A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk félbe, és a belsejét vájjuk ki. Rakjuk tepsibe, majd sózzuk jó alaposan. A darált húst kavarjuk össze a hozzávalókkal, és halmozzuk a krumpli mélyedéseibe. Alufóliával fedjük le, pici vizet öntsünk alá, és tegyük előmelegített sütőbe körülbelül 45 percre, hogy a krumpli a fólia alatt megpuhuljon. Vegyük le a fóliát, öntsünk kicsi olajat a tepsibe, majd süssük lassabban további 20 percig. A tejfölt keverjük ki a majonézzel, és rakjuk a darált hús tetejére. Az olajat folyamatosan pótoljuk, ne égjen le a krumpli. Süssük ropogósra a krumplikat, és aranybarnára a majonézes tejfölt.