Töltött cukkinihajó

Egyre jobban kedvelem a cukkinit, főleg ha még meg is van töltve hússal. A tetejére majonézt tettem, ami ha rápirul nagyon különleges íze lesz. Hipp hopp összedobható, és kiváló választás egy könnyed ebédre vagy vacsorára. Ha a húsból mellőzzük a zsömlét, akkor már-már diétás ételnek is megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 nagyobb darab cukkini
  • 1 tojás
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db zsömle
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl

Elkészítés

Roppant egyszerű elkészíteni. A töltelékhez a zsömlét áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki, és morzsoljuk a húshoz. Adjuk hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk 4 részre. Szedjük ki a cukkini belsejét, majd sózzuk be. Töltsük be a hússal, öntsünk alá kb. 1 dl vizet, fedjük le alufóliával, majd rakjuk előmelegített sütőbe. Mikor már a cukkini megpuhult, és a hús is megfőtt, vegyük le a fóliát és süssük további 10 percig. A majonézt és a tejfölt keverjük össze, és fedjük be a töltött cukkiniket. Süssük addig, amíg rá nem pirul a tejfölös majonéz.