Triplacsokis mousse torta

A csoki imádóknak kötelező elkészíteni ezt a tortát. Nem kell megijedni a mousse kifejezéstől, nagyon egyszerű az összeállítása, ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni. Azért is kedvelem az ilyen jellegű tortákat, mert a krémhez nem kell se vaj, se porcukor. Így valamivel könnyedebb, mint a vajas krémmel készült torták többsége.

Hozzávalók

  • 35 dkg darált kakaós keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 15 dkg 72%-os étcsokoládé
  • 12 dkg habtejszín a csoki felolvasztásához
  • 16 dkg habtejszín
  • 1 teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 12 dkg habtejszín a csoki felolvasztásához
  • 16 dkg habtejszín
  • 1 teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12 dkg habtejszín a csoki felolvasztásához
  • 16 dkg habtejszín
  • 1 teáskanál étkezési zselatin
  • 2 evőkanál víz
  • 2 dkg holland kakaópor

Elkészítés

A darált csokis kekszhez adjuk hozzá az olvasztott vajat, illetve a baracklekvárt. Keverjük össze. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk a kekszes masszát. Tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük az első réteget. Nem kell megijedni, picit lágy lesz az alap, de a hűtéstől szépen összeáll. Az első réteg az étcsokoládés krém lesz. A 12 dkg habtejszínt, illetve a csokoládét olvasszuk meg gőz fölött. A zselatint duzzasszuk meg a vízben, majd mikróban olvasszuk meg. Hagyjuk kihűlni. A 16 dkg habtejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a lehűlt zselatint, illetve a megolvasztott étcsokoládés krémet. Jól keverjük el egy spatulával, majd egyenletesen kenjük el a kekszes alapon. Amíg készül a következő réteg, tegyük hűtőszekrénybe. A tejcsokis, illetve a fehércsokis rétegnél ugyanígy járjunk el. A tej -és fehércsoki sokkal folyósabb lesz, mint az étcsoki. Éppen ezért, mielőtt a fehércsokis réteget rátettem a tejcsokoládés rétegre, a tortát 10 percre betetettem a mélyhűtőbe, így szépen megszilárdult, és kenhető volt rajta a fehércsokoládés réteg. Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd másnap a tortakarikát levéve szórjuk meg holland kakaóporral. Torta összeállítása tehát: kekszes alap, étcsokoládé, tejcsokoládé, fehércsokoládé, kakaópor.