Update tarhonyás hús

A tarhonyás hús az egyik kedvencem. Szaftos, nagyon ízletes. Mi kell még? Esetleg egy finom kovászos uborka mellé.

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés hús
  • 1,5 evőkanál zsír
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • fél üveg lecsó
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • só, bors
  • 1 csomag Update tarhonya

Elkészítés

A sertéshúst kockázzuk fel. Elsősorban lapockát ajánlok, mivel picivel szaftosabb, mint a comb, így ízletesebb lesz a végeredményünk is. A hagymát apróra vágjuk fel, és pirítsuk üvegre 1 evőkanál zsíron. Ezután adjuk hozzá a lecsót. Én édesanyám nyáron eltett lecsóját használtam. Természetesen nyáron friss alapanyagokból érdemes dolgozni, télen viszont ez a megoldás sokkal ízletesebb, mint az ízetlen paprika és paradicsom lenne. Hozzáadjuk a felkockázott húst, majd a fűszerpaprikát. Öntsük fel körülbelül 3-4 dl vízzel, csak annyival, hogy ellepje a húsunkat. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt készre főzzük a pörköltünket. Idő közben kevergetjük, ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. (Ez körülbelül 2-3 dl lehet.) Ha megfőtt a hús, jöhet a tarhonya elkészítése. Fél evőkanál zsíron pirítsuk aranybarnára a tarhonyát. Majd öntsük hozzá a pörkölthöz. Öntsünk hozzá kb. 2 dl vizet. Amikor már érzem, hogy majdnem jó a tarhonya, akkor elzárom alatta a gázt, és fedő alatt hagyom megpuhulni. (Ha szükséges idő közben még adjunk hozzá vizet.)