Elkészítés
Legelső lépésként készítsük el a vaníliás krémet. A tejben főzzük meg a vaníliás pudingokat az eritrittel, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl a pudingunk, állítsuk össze a kelt tésztát. A tejet langyosítsuk kézmelegre a 2 db édesítővel, majd morzsoljuk bele a fél élesztőt. Addig mérjük ki a száraz alapanyagokat. A lisztet, az eritritet, a pici sót, illetve az 1 dl olajat tegyük egy keverőtálba. Ha felfutott az élesztő, akkor adjuk azt is hozzá. Dolgozhatunk kézzel, illetve dagasztókarral is. Dagasztókar esetén vigyázzunk, mert nem minden gép képes ekkora adag tésztát kezelni, ne égessük le a gépünket csak ezért. Addig dagasszuk, amíg az edény faláról az összes tészta szépen el nem vált. Ha ezzel megvagyunk, osszuk 2 részre, és dolgozzuk el. Hagyjuk a tésztánkat körülbelül 5 percet kelni, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Miután elkészült a tészta, és a puding is kihűlt, kézi mixer segítségével kavarjuk krémes állagúra a töltelékünket, hiszen a hűtéstől darabos lett, így nehéz lesz dolgozni vele.
Nyújtsuk ki egyesével a tésztát, osszuk kétfelé a vaníliás pudingot, majd szorosan tekerjük fel. Vágjuk fel, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a csigákat, úgy, hogy hagyjuk helyet a növekedésnek is.
Melegítsük elő a sütőnket körülbelül 180 fokra légkeverés nélkül. Amíg a sütő melegszik, addig még pihennek a csigák. Süssük szép aranybarnára. Ebből a mennyiségből 18 db kisebb csiga lett.
Hasznos tipp:
Remek megoldás, ha dupla adagot készítünk, és a felét eltesszük a fagyasztóba még nyers állapotában.
Miután feltekertük a tésztánkat, vágjuk fel. Ezt követően tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, akár jó szorosan egymás mellé. Akinek nem fér a fagyasztójába tepsi, nyugodtan teheti lapos tányérra is, vagy akár kisebb tálcára, a lényeg, hogy vízszintes legyen. Ne pihentessük, mert akkor túlkel. Amint feldaraboltuk, azonnal mehet be a fagyasztóba körülbelül 1 órára, vagy ameddig meg nem szilárdul. Ezt követően már zacskózható is a csiga, és akármikor elővehető a tetszőleges mennyiség. Akár 5-6 db is, ami remek lesz akár reggelire, akár uzsonnára.