Vaníliás karika

Reggeli kávé, tea mellé remek választás ez a ropogtatnivaló. Mikor megtaláltam ezt az ötletet Gizi receptjei között, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni, mert nagyon kedvelem az ilyen könnyű finomságokat. A boltban kaphatóhoz képest lényegesen finomabb. Egyszerű az elkészítése, omlós és rendkívül ízletes.

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • pici só
  • 2 tojás sárgája
  • 5-10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A száraz anyagokat összekeverjük, majd a hideg vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Érdemes egy éjszakát pihentetni hűtőben. Másnap nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagra, majd egy kisebb pohárral szaggassuk ki. A belsejét kiszúrhatjuk egy kisebb átmérőjű kupakkal is. Közepes hőfokon süssük készre pár perc alatt. Amikor kivesszük a sütőben, várjunk a kiszedéssel pár percet, mert melegen még puha és törékeny lesz a karika. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd olvasztott csokoládéval kenjük le a karika alját, és hagyjuk megdermedni.