Vaníliasodó

Az eredeti recepthez képest, ami ugye gőz fölött, hosszas kavargatás mellett készül, most egy olyan receptet hoztam, ami hipp hopp készen van, és a végeredmény zseniális. Nem csomósodik össze,  nem lesz puding állaga. 

Hozzávalók

  • 6 dl tej
  • 1 vaniliarúd (elhagyható)
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kiskanál vaníliás puding
  • 1 evőkanál liszt 

Elkészítés

Rakjuk fel a tejet melegedni a vaníliarúd kikapart magjával, valamint dobjuk bele a héját is. Szigorúan csak melegedni, ne forraljuk egyelőre. Amíg a tej melegszik, a tojásokat válasszuk ketté, és a sárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot is. Kézi mixer segítségével keverjük habosra. Adjuk hozzá a kiskanál vaníliás pudingot, illetve a lisztet. Szintén keverjük homogénre. A lassan felmelegedett tejből 1 merőkanállal adjunk a tojássárgájás keverékhez, hogy kiegyenlítsük a hőt, így a tojássárgája nem fog kicsapódni a forró tej hatására. Kavarjuk ezt is jól el, majd öntsük a tűzön lévő tejhez. Lassú tűzön folyamatos kavargatás mellett sűrítsük be. Amikor már elértük a megfelelő sűrűséget, vegyük ki a vaníliarúdat. 
Nagyszerű választás aranygaluskához, mákos gubához is.