Vendégváró falatkák

Van az úgy, hogy s.o.s. desszertet kell varázsolnom, na meg olyan is előfordul, amikor egyáltalán nincs kedvem sütni. Ritka az ilyen alkalom, de azért velem is megesik. Na mihez kezd ilyenkor az ember lánya? Megpillantja a boltban az előre elkészített piskóta korongokat, majd kitalálja, hogy összeragasztja azokat különböző lekvárokkal, majd jól nyakonönti csokival. Na, valahogy így készült el ez a rögtönzött "sütemény" is. Persze megfogadtam magamnak, hogy legközelebb ugyanezt elkészítem saját piskótával, megalkotva a saját piskóta talléromat, amihez már megálmodtam valamilyen gyümölcsös zselét is. A fejemben már összeállt a kép. Addigis be kell érni a vendégeimnek ezzel.

Hozzávalók

  • 20 dkg piskóta korong
  • baracklekvár
  • szilvalekvár
  • eperlekvár
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Kb. 10 perc egész. A kis korongokat ízlés szerint rasszuk össze lekvárral, majd ha ezzel készen vagyunk, vízgőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót az olajjal, majd dobáljuk bele egyesével a korongokat, és tegyük hűtőbe, hogy a csoki rádermedjen. Tulajdonképpen ennyi az egész. Persze, azt hozzá kell tenni, hogy senki ne számítson szenzációs különlegességre. Arra pont jó, hogy ne üres kézzel várjuk a vendégeinket.