Vienetta torta

Ezt a tortát a Vienetta szelet ihlette, amit már korábban feltettem az oldalra. Most viszont tortát szerettem volna készíteni, így jött az ötlet, hogy elkészítsem a szelet torta változatát. Lényegesen időigényesebb az elkészítése, mint a szeleté, ugyanis több rétegben készítettem el, így a csoki réteg száradása is megtöbbszöröződött. Ennek ellenére nem kell megijedni tőle, mert könnyen elkészíthető.

Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél liter habtejszín
  • 2 csomag csokoládé puding
  • fél liter víz
  • 6 kanál cukor
  • fél üveg rumaroma
  • 2 csomag tortabevonó
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

Süssünk 2*4 tojásból piskótát. Ezt fogjuk félbe vágni, így lesz 4 lapunk. Főzzük meg a csokoládé pudingot a vízben a cukorral, majd hűtsük ki. Verjük kemény habbá a habtejszínt, majd osszuk két részre a habot. A kihűlt csokoládé pudingot adjuk hozzá a fele tejszínhez, majd öntsük bele a rumaromát is. A tortabevonót gőz fölött olvasszuk meg az olajjal. Kezdjük el összeállítani a tortát. Vágjuk félbe a piskóta lapokat. Az első lapot kenjük meg csokoládés krémmel, majd csorgassuk meg az olvasztott tortabevonóval, majd kenjük el rajta egyenletesen. Tegyük hűtőbe, ameddig megdermed rajta a csoki. Erre kenjük a tejszínt, majd jöhet rá a piskóta. Ezt a folyamatot ismételjük meg még kétszer. A torta tetejét kenjük le a maradék krémmel, majd díszítsük a tortát ízlés szerint. Én a krémeket a végén összekevertem, és azzal díszítettem a tortát. A maradék csokoládéval csorgattam a tetejét.