Zserbó golyó

A zserbó ihlette ezt a finomságot. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy kb. 10 perc alatt összeállítható, minimális hozzávaló szükséges az elkészítéshez, és mindezek mellett nagyon finom. Vendégváró süteménynek tökéletes, de akár spontán édességvágy csillapítására is.

Hozzávalók

  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20-25 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 dkg darált dió

Elkészítés

Roppant egyszerű az összeállítása. A diót, kekszet, a porcukrot, illetve a lekvárt keverjük össze. Gyúrjunk belőle formázható masszát. A lekvár mennyisége tájékoztató jellegű, nem biztos, hogy kell bele a 25 dkg. Nekem kicsit keményebb volt a lekvárom, így többet felvett a sütemény alapja. Készítsünk belőle diónyi nagyságú golyókat. Én ezután betettem kb. 15 percre a hűtőbe, más elfoglaltság miatt, így még jobban összeállt. Javaslom ezt a pihentetést, de akinek nincs erre ideje egyből bevonhatja azokat. Vízgőz fölött olvasszuk meg a csokoládét az olajjal, majd forgassuk meg benne a golyókat. Szórjuk meg a tetejét darált dióval. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen a csoki rajta.